Cum alegi aranjamentele florale pentru eveniment

Cum alegi aranjamentele florale pentru eveniment

Desi poate nu sunt primele la care te gandesti atunci cand organizezi un eveniment, fie el nunta, botez, sau eveniment corporate, aranjamentele florale sunt importante. Ele garanteaza estetica evenimentului si aduc la viata in tematica aleasa. In prezent, exista numeroase firme si furnizori care se ocupa de  de aranjamente florale, iar accesul la diferite tipuri de flori nu mai este conditionat de anotimpul in care ne aflam. Asa ca te poti intreba cum sa faci alegerea potrivita.

  • Stabileste intai numarul de invitati si, implicit, de mese astfel incat sa stii de cate aranjamente ai nevoie.
  • Gandeste-te daca pe langa mese doresti sa decorezi si alte elemente, ca spre exemplu scaune, panouri, intrari, elemente ale salii. Pentru botez trebuie sa ai in vedere si decorarea cu flori a cristelnitei iar pentru nunta, desigur, minunatul buchet al miresei.
  • Fixeaza-ti un buget pe care sa incerci sa il respecti. Ia in considerare faptul ca marea majoritate a furnizorilor cer un avans.
  • Fa un mic research si compara preturile pe care le practica diferiti furnizori. Concentreaza-te pe florile care te intereseaza si iti plac si pe structura aranjamentului.
  • Coreleaza, pe cat posibil, aranjamentele cu tematica si culorile nuntii sau a evenimentului organizat pentru a evita un aspect incarcat sau
  • Nu este obligatoriu ca florile pe care le alegi sa fie naturale. Unele flori artificiale sunt atat de bine realizate, incat de multe ori nu se poate sesiza o diferenta intre acestea si florile naturale. Avantajul este ca isi vor pastra forma toata noaptea, iar costurile aranjamentelor se vor diminua. Exista flori artificiale din material plastic, textil, din hartie sau chiar din sapun.
  • Atentie la dimensiuni! Nu ai vrea ca invitatii sa nu se vada de flori si sa nu poata comunica intre ei. Sau mai rau, sa nu va vedeti voi, cei de la prezidiu. Gandeste-te si la suportul pe care preferi ca acestea sa fie asezate. In plus, ia in considerare faptul ca pe masa trebuie sa aiba loc farfuriile, tacamurile, paharele, fructele si snaks-urile de intampinare, cosuletele cu paine, meniurile, place cardurile, numarul mesei si alte elemente de decor.
  • Profita de experienta sa si cere sfaturi event planner-ului tau. Acesta, pe baza ideilor si dorintelor tale, te poate indruma in directia potrivita.

Te asteptam la Mogosoaia Lake View, pe marginea lacului, la numai 1 km de Bucuresti. La noi ai asigurata consultanta unui event planner astfel incat evenimentul tau sa iasa asa cum ai visat si dispunem de cei mai buni furnizori in domeniu.