Cum sa organizezi un eveniment sustenabil

Cum sa organizezi un eveniment sustenabil

Sustenabilitatea a devenit un subiect tot mai prezent in societatea contemporana. Populatia Globului creste intr-un ritm accelerat, resursele sunt tot mai putine raportate la numarul de oameni, iar poluarea si incalzirea globala sunt probleme care nu mai pot fi ignorate.

Te poti intreba ce legatura are sustenabilitatea cu organizarea de evenimente. Un eveniment, fie el personal sau corporate, presupune un numar mare de invitati / participanti si, pe cale de consecinta, un consum mare de resurse. Daca iti doresti sa organizezi un eveniment sustenabil, iti oferim citeva sfaturi care sa te ajute in acest sens:

  • Poti opta pentru invitatii online in locul celor printate. in acest fel eviti risipa de hirtie si in plus reduci din costuri.
  • Cea mai mare risipa se face cu mincarea. Restaurantele si locatiile de evenimente sunt nevoite sa arunce cantitati mari de mincare. Poti opta pentru un bufet suedez sau, daca evenimentul o permite, pentru un meniu pass-around. in acest fel oamenii vor minca doar cit simt nevoia, iar restul de mincare poate fi donata. Daca totusi vrei un meniu care presupune un plating individual pentru fiecare fel, mincarea care nu a fost inceputa poate fi adunata si donata unui orfelinat /unei comunitati de pensionari /unui centru pentru oameni nevoiasi, iar resturile unui adapost de animale.
  • Cand stabilesti meniul pentru bauturi, solicita ca bauturile racoritoare sa fie in recipiente din sticla, nu in pet-uri sau plastic.
  • Precizeaza de la inceput sa nu fie folosite lingurite / betisoare din plastic atunci cand se va servi cafea sau ceai invitatilor / participantilor.
  • Evita folosirea de confetti deoarece se realizeaza din materiale daunatoare mediului. Daca totusi nu poti renunta la acest detaliu, poti folosi confetti biodegradabil. Se gaseste mai greu si este mai scump, dar este prietenos cu mediul.
  • Cand alegi decorul, evita elementele din plastic sau hirtie daca nu sunt reutilizabile. Alege luminari din ceara naturala, care sunt mai putin toxice.
  • Ca sa nu ramii la finalul evenimentului cu lucruri pe care nu le mai poti folosi la altceva si care inevitabil vor ajunge la gunoi, inchiriaza tot ce se poate inchiria. Iar in cazul lucrurilor care trebuie achizitionate si ramin dupa eveniment, doneaza-le sau gaseste-le alt rol!

Indiferent de evenimentul pe care il organizezi, te asteptam la Mogosoaia Lake View. Suntem gata sa ne adaptam tuturor nevoilor tale.