Organizarea unui bal

Organizarea unui bal

Ai fost desemnata persoana responsabila pentru organizarea unui bal de absolvire, balul bobocilor sau al unui banchet? Te gandesti ce ar trebui sa faci acum? De unde sa incepi?

Sedinta cu parintii sau studentii, dupa caz

La inceput este bine sa faci o sedinta cu parintii in cazul in care vorbim de un bal pentru elevi de clasa a VIII-a sau a XII-a sau cu reprezentantii studentilor daca vorbim de un bal pentru acestia. Discuta cu ei, vezi ce asteptari si cerinte au, care este suma pe care sunt dispusi sa o ofere de principiu. Fa o lista cu toate aspectele si supune-le la vot pentru a evita nemultumiri ulterioare. Stabileste si numarul de participanti. Vor fi persoane care din diferite motive nu vor participa si e bine sa stii de la inceput.

Comunicare

Deschide o linie de comunicare cu partile interesate: un grup de Facebook, whatsapp, e-mail sau ce canal ar functiona mai bine pentru toata lumea. Comunica constant cu ei si ofera-le informatii pe tot parcursul procesului de organizare.

Buget

Odata ce ai stabilit detaliile principale, te poti documenta cat ar costa fiecare serviciu pe care il vei contracta si sa schitezi un buget.

Plan

Dupa stabilirea bugetului, ar fi ideal sa iti realizezi un plan etapizat cu tot ceea ce ai de facut pana in ziua evenimentului.

Locatie

Poate cea mai importanta, dar si dificil de ales, este locatia pentru ca sunt mai multi factori de luat in considerare: autorizatie ISU, bugetul, pozitionarea, dimensiunea salilor de evenimente, bucatarie proprie, existenta unui spatiu exterior si a unei parcari pazite sau ingradite. Va fi greu sa gasesti o locatie care sa indeplineasca toate criteriile, dar nu imposibil. Stabileste din timp cu parintii sau cu studentii care sunt aspectele unde sunt dispusi la compromisuri.

Meniu

Atunci cand stabilesti meniul, trebui sa stii daca exista persoane cu alergii, interdictii alimentare, etc. Ar fi ideal sa ceri cel putin 2 propuneri de meniu de la locatie pe care apoi sa le supui la vot, sau daca locatia permite un meniu personalizat, la fel, sa il stabilesti cu acordul majoritatii.

Muzica

Vorbind despre adolescenti sau tineri, probabil varianta cea mai potrivita este cea a unui DJ. Va trebui sa te documentezi pentru a gasi un DJ cu tarife care sa fie in acord cu ce ati stabilit pe parte de buget. Ai putea sa ceri recomandari de la locatia pe care ai ales-o in acest sens.

Fotograf si videograf

Este necesara contractarea serviciilor unui fotograf si ale unui videograf. Atat parintii, cat si elevii sau studentii isi vor dori sa aiba aceste momente imortalizate.

Tort si candy bar

Pentru desert se poate opta pentru tort sau pentru candy bar. La fel ca in cazul meniului, trebuie sa iei in considerare daca cineva are alergii sau restrictii alimentare.

Mogosoaia Lake View este locatia ideala pentru organizarea unui bal, intr-un cadru de vis, pe marginea lacului Mogosoaia, la numai 1 km de Bucuresti. Te asteptam cu oferte si consultanta de specialitate!