Alegerea tortului pentru nunta

Alegerea tortului pentru nunta

De cand a fost produs pentru prima data zaharul si pana in zilele noastre, dulciurile au devenit o tentatie pe care nimeni nu o poate refuza. Initial, zaharul fiind un ingredient foarte scump, dulciurile erau o forma de etalare a bogatiei. De aceea erau preparate la evenimente importante precum casatoriile, reprezentand o metoda de a arata apartenenta la o clasa sociala inalta.

In prezent, pentru orice eveniment, dulciurile sunt aproape la fel de importante ca meniul in sine. Desi probabil vei opta la nunta pentru un candy bar, probabil cel mai important este tortul miresei, acesta fiind in centrul unui intreg ritual in ziua nuntii. Dar cum sa alegi tortul potrivit cand exista atat de multe posibilitati atat in privinta gustului, cat si in privinta aspectului? Care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le iei in considerare?

  • Numarul de invitati - este esential in alegerea dimensiunii tortului pentru a evita risipa sau, dimpotriva, pentru a nu avea surpriza neplacuta ca nu ajunge pentru toti invitatii.
  • Compozitia - probabil cel mai greu aspect de decis cand vine vorba de tort. Te poti limita in a alege o varianta care sa fie pe gustul tau si a partenerului. Daca in schimb iti faci griji ca tortul nu va fi pe gustul invitatilor, poti opta pentru o varianta cunoscuta si populara cu baza ciocolata sau vanilie. Nu poti anticipa sau multumi preferintele tuturor invitatilor. Insa un tort fin in mod cert va incanta pe toata lumea. Un alt sfat cand vine vorba de compozitie ar fi sa optezi pentru ceva usor, chiar racoritor avand in vedere ca tortul este ultimul dupa un sir lung de feluri de mancare.
  • Forma - formele de tort cele mai cunoscute sunt cele pe rotund, patrat, rectangular si chiar in forma de inima. Alege forma cea mai potrivita cu decorul pe care ti-l doresti si numarul de etaje.
  • Decorul - lucrurile au evoluat foarte mult la acest capitol in ultimul secol. De la culori, pana la fondant, creme, flori, bijuterii si figurine de zahar, flori naturale comestibile, toppere personalizate, posibilitatile sunt nenumarate. Iti poti da fraul liber imaginatiei. Insa, recomandarea noastra este sa incerci sa nu te indepartezi foarte mult de tematica evenimentului.
  • Invitatii cu restrictii alimentare - la fel ca in cazul meniului, poti avea invitati cu diferite alergii sau restrictii alimentare. Pentru ei poti alege sa faci in plus un tort mai mic care sa tina cont de acestea.

La Mogosoaia Lake View, pe martinea lacului, avem parteneriate cu cei mai buni furnizori din domeniu, iar tortul este inclus in pretul meniului. Asa ca te asteptam sa punem la cale cel mai frumos moment din viata ta, nunta pe lac!