Buchetul miresei

Buchetul miresei

Florile, in functie de tipul si de culorile lor, au o simbolistica puternica si reprezinta un plus pentru partea de estetica si decor. Sa nu uitam de mirosul lor placut. Nu e de mirare ca, in majoritatea culturilor, sunt folosite de secole in ceremoniile de casatorie.

Pe langa aranjamentele florale din biserica sau cele de la locatia unde are loc petrecerea, poate cel mai important este buchetul miresei. Sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand alegi buchetul:

  • Semnificatia culorilor. Oamenii obisnuiesc sa atribuie culorilor anumite semnificatii: rosu - pasiune, dorinta, dragoste, portocaliul - entuziasm si vitalitate, albastru - pace si armonie, violetul - noblete si regalitate, rozul - sensibilitate si compasiune, albul - puritate, iar exemplele pot continua. Poti lua asta in considerare atunci cand alegi florile.
  • Mixul de flori. Apeleaza la un specialist florist sau la nenumaratele exemple existente pe Internet pentru a iti crea buchetul perfect.
  • Desi mirosul este un plus, trebuie totusi sa fii putin atenta la florile cu miros prea puternic cum sunt spre exemplu crinii regali sau tuberozele.
  • Desi pare un detaliu minor, greutatea buchetului este importanta. Gandeste-te la timpul pe care il vei petrece in picioare, cu buchetul in mana.
  • Desi buchetul miresei va fi diferit de buchetele domnisoarelor de onoare, ar fi ideal sa nu contrasteze foarte mult cu celelalte aranjamente, cu decorul si cu tematica evenimentului per ansamblu.
  • Imaginatie. Daca iti place sa iesi din tipare, lasa-ti libera imaginatia. Au aparut tot mai multe alternative la buchetul clasic cu flori: din brose si alte bijuterii, scoici, origami, pene si tot felul de alte materiale atipice.

Noi iti dorim spor la cumparaturi! Pentru locatie, si nu numai, te asteptam la Mogosoaia Lake View, una dintre cele mai frumoase locatii de evenimente pe marginea apei.