Nunta la cort. Avantaje si dezavantaje ale evenimentului organizat la cort.

Nunta la cort. Avantaje si dezavantaje ale evenimentului organizat la cort.

Cand incepi planificarea nuntii este important sa stabilesti tematica si locatia evenimentului. E posibil sa ai in vedere si nunta la cort. Insa este important ca inainte de a lua decizia sa fii informat(a) despre avantajele si mai ales dezavantajele acestui tip de locatie. Cu alte cuvinte, plusurile si minusurile nuntii la cort.

Iata asadar pro si cons-urile

Aproximativ singurul sau cel mai relevant avantaj al evenimentului organizat la cort il reprezinta amplasarea cortului. Poate ca esti in cautarea unei locatii atipice. Daca nu tii sa organizezi nunta intr-un loc anume care tine de copilaria sau de un aspect drag sau important tie, in care nu ai optiunea unei sali de evenimente, ci este mai mult o alegere de locatie in natura, atunci considera mai intai saloanele de evenimente dispuse in locatii superbe, cu gradina, padure sau apa. In topul celor mai frumoase locatii de nunta se afla Mogosoaia Lake View, dispusa pe malul lacului Mogosoaia, vizavi de Palat si la doar un (1) kilometru distanta de Bucuresti.

Dezavantajele organizarii unei nunti la cort sunt extrem de numeroase si variate. Ti le prezentam pe cele mai relevante:

  • Temperaturile, ventilatia si incalzirea - peretii subtiri ai cortului vor da batai de cap in cazul variatiilor mai mari de temperatura exterioara. Oricat de performante ar fi sistemele de ventilatie si respectiv de incalzire, peretii cortului nu izoleaza la fel ca o cladire, iar temperatura optima este greu de intretinut.
  • Lipsa bucatariei si igiena privind mancarea - in general cortul nu dispune de o bucatarie proprie. Ceea ce impune utilizarea preparatelor de tip catering sau aducerea acestora de la alta locatie din proximitate. Oricare ar fi cazul, mancarea adusa de la o bucatarie exterioara nu se compara celei proaspat scoase din cuptor si pusa pe mesele participantilor la eveniment. Cat despre igiena - lipsa racordului la apa curenta, lipsa izolarii perfecte fata de insecte, aducerea mancarii (uneori la temperaturi exterioare ridicate) din alta locatie - sunt doar o parte dintre minusurile pe care le enumeram.
  • Baile exterioare - indiferent unde vor fi dispuse baile - anexate direct cortului sau la distanta de cort si oricat de calitativ ar fi lucrate, nu uitati ca este vorba despre niste bai care nu sunt racordate la sistemul de canalizare. Cat despre parcurgerea unui drum neacoperit intre cort si toalete in cazul unei ploi, comentariile nici nu isi mai au rostul. Astfel de probleme nu apar in cazul salilor de evenimente.
  • Arhitectura, detaliile si rafinamentul - oricat de bine lucrat ar fi cortul, va ramane mereu incomparabil unei arhitecturi stilate asa cum prezinta locatiile de evenimente de top. In plus, evenimentele la cort sunt catalogate adesea drept unele mai saracacioase de catre invitati.
  • Inchirierea si transportul intregii recuzite - daca salile de evenimente au anumite detalii incorporate sau la dispozitie, ca de exemplu sistemul audio, mobilier, oglinzi etc, in cazul cortului si mai ales daca il veti dori dispus intr-o locatie de voi aleasa, va trebui sa suportati costurile de inchiriere si transport pentru toate acestea. Asadar sansele sunt mari sa ajungeti per total la costuri mult mai ridicate comparativ unei sali de evenimente si la un nivel calitativ inferior al evenimentului.
  • Izolarea fonica - lipseste in cazul corturilor. Oriunde ar fi amplasat cortul, muzica din cort va rasuna si afara, iar zgomotul exterior va ajunge si in cort. Din acest motiv reclamatiile vecinilor sunt mult mai probabile.
  • Existenta generatoarelor de curent - daca in cazul unei sali de evenimente care isi respecta clientii generatorul reprezinta doar o masura de siguranta si de rezerva pentru ca sala este  conectata la reteaua publica de electricitate, in cazul corturilor generatoarele trebuie sa sustina toti consumatorii de energie (sisteme audio, video, frigidere, sisteme de racire si incalzire, iluminare, etc). Asadar minim doua generatoare trebuie sa existe la cort si sa fie alimentate pentru a sustine intreg parcursul evenimentului.
  • Izolarea rozatoarelor si a altor animale salbatice - peretii unui cort au un grad de izolare mult inferior comparativ unei sali de evenimente in cazul aparitiei vreunui soricel sau a altei vietati in timpul evenimentului, mai ales la nuntile organizate in mijlocul naturii.
  • Siguranta in caz de incendiu - sa nu uitam si acest aspect important - dezavantajul materialului din care este realizat cortul comparativ structurii unei sali de evenimente in nefericitul caz al unui incendiu. Toate materialele cortului ard usor iar sistemele antiincendiu (alimentare curenta cu apa, rezervoare de apa) sunt deficitare sau chiar absente. De altfel, corturile de evenimente nu au autorizatie ISU sau aviz de la pompieri.

Asadar cantareste bine decizia de a organiza nunta la cort pentru ca implica foarte multe dezavantaje si riscuri. 
Iar daca esti in cautarea unei locatii de evenimente in natura, te invitam la o vizionare la Mogosoaia Lake View, locatie care cuprinde doua sali de evenimente superbe pe marginea lacului, gradina verde, pontoane, parcare si bucatarie proprie, toate la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta.