Nunta traditionala versus nunta contemporana

Nunta traditionala versus nunta contemporana

Desi nunta este un eveniment care are in centru cuplul si, pe cale de consecinta, indragostitii ar trebui sa hotarasca cum o sa arate ziua cea mare, de multe ori familiile celor doi vor dori sa impuna anumite detalii.

Cele mai frecvente discutii apar cu privire la tematica nuntii si la obiceiuri, fie ele traditionale sau nu. Parintii si persoanele in etate din familie isi pot dori sa vada respectate obiceiurile traditionale de nunta. Este de mentionat faptul ca acestea sunt numeroase, cele mai cunoscute fiind barbieritul mirelui, gatitul miresei, hora miresei pe melodia bine cunoscuta „Ia-ti mireasa ziua buna”, ruperea turtei miresei, dansul cu gaina, impodobirea bradului, alaiul de nunta, inlocuirea voalului cu broboada si exemplele pot continua. Printre obiceiurile mai recente amintim intampinarea invitatilor cu sampanie, aruncarea buchetului de catre mireasa, furatul miresei, ritualul de taiere a tortului si asa mai departe.

Lucrurile se complica cu atat mai mult daca cei doi miri sunt din zone diferite ale tarii, fiecare zona avand obiceiuri traditionale specifice pe langa cele mai frecvent intalnite. Intrebarea care ar trebui sa se puna este „ce isi doresc mirii?”. Ce va doriti voi?

Daca va doriti o nunta traditionala, ar trebui sa gasiti o formula prin care sa imbinati obiceiurile din zonele din care proveniti. Oricat de mult v-ati dori, nu o sa puteti sa cuprindeti toate obiceiurile intr-o singura zi, chiar daca sunteti amandoi din aceeasi zona a tarii, cel putin nu fara a va obosi si stresa exagerat. Asadar alegeti impreuna!

In cazul in care nu rezonati cu obiceiurile traditionale si vreti o nunta in stil contemporan, este firesc sa va doriti sa faceti ceea ce simtiti. Daca parintii si rudele voastre nu sunt de acord, discutati cu ei si explicati-le ca este cel mai important moment din viata voastra si lucrurile ar trebui sa se desfasoare asa cum ati visat. Totusi, pentru a nu exista tensiuni in ambele familii, puteti face un compromis adaptand cateva obiceiuri traditionale. Mici compromisuri sunt necesare de ambele parti. In plus, daca aveti un numar mare de invitati din mediul rural, s-ar putea sa fie nemultumiti daca le veti pune doar muzica clasica si moderna, sau daca nu regasesc nici un element traditional, care sa fie usor de recunoscut pentru ei. Este de mentionat faptul ca elementele traditionale nu se rezuma doar la obiceiuri. Pot fi incluse in meniu, in repertoriul muzical sau in deserturi.

Sunteti iubitori atat de traditional, cat si de contemporan? Cu atat mai bine. Puteti imbina elemente si obiceiuri din ambele sfere. In felul acesta veti evita discutii si tensiuni in randul familiilor voastre.

Indiferent cum decideti sa arate nunta voastra, la Mogosoaia Lake View putem da viata viziunii voastre. In plus, va asiguram si consultanta de specialitate astfel incat sa gasiti cele mai bune solutii pentru evenimentul pe care l-ati visat. Va asteptam pe malul apei!